logo American Wolf Hill
Edit
Click here to add content.

Geschiedenis

Wat is het verschil tussen American en Japanse Akita’s?

Wolfhill
amerikaanse akita beweging
domineren honden

Het verhaal achter de American Akita

Akita’s vinden hun oorsprong in het noorden van Japan. Daar werden ze voornamelijk gebruikt om op beren te jagen en woningen en erven te bewaken.

Nadien werden ze ingezet om met andere honden te vechten en ontstond de kruising met Tosa en Mastiff. Omwille van die kruising nam hun lichaamsbouw toe.

Een American Akita als huisdier?

Maak vandaag nog een afspraak in onze kennel!

Kruising tussen Akita’s
& Duitse herders

Tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten Japanse fokkers hun Akita’s overdragen om als bron van militaire kleding te gebruiken. Duitse herders daarentegen zouden dienen als vechthonden.

Daarom begonnen fokkers beide rassen te kruisen en behoedden ze dat Akita’s zouden uitsterven. Zo waren er op het einde van de oorlog reeds drie varianten Akita’s.

blindengeleidehond
reddingshond
speurhond
therapiehond
politiehond

Onderscheid met
het Japanse ras

De eerste Akita werd in 1937 door Helen Keller naar de VS geïmporteerd. De honden waren niet langer een ras dat moest vechten, maar werden stelselmatig gezelschapsdieren. De verschillen met het Japanse ras waren zodanig groot dat er problemen ontstonden om ze te beoordelen.

F.C.I. (oftewel Fédération Cynologique Internationale) nam het Japanse ras als standaard, maar andere landen zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië volgden hun eigen standaard. Dus besliste F.C.I. om twee varianten te houden: Akita en American Akita.

Heuglijk nieuws: nieuwe nestjes

Onlangs werden er bij American Wolf Hill nieuwe puppy’s geboren. Benieuwd? Bekijk dan zeker enkele van onze vertederende foto’s.

nieuw nestje